מה מעניין אותך?

כלכלה במשבר: "מי שחסך יותר מ-3 מיליון שקל צריך לבדוק אם הכסף מנוהל נכון"

תוכן שיווקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

השווקים בישראל ובחו"ל סוערים, הריבית בשמים והשקל נופל: בימים אלה, ליותר ישראלים חשוב לבדוק אם הכסף שלהם מנוהל באפיק בטוח ורווחי. "כשמנהלים בנפרד את החסכונות, הפנסיות, הביטוחים וההשקעות, התוצאה פחות אופטימלית מאשר ניהול של כל המוצרים יחד, במבט הוליסטי ועם דגש על מיסוי נכון"

האם הכסף שלנו מנוהל כמו שצריך? זו השאלה שישראלים רבים שואלים את עצמם – היום יותר מתמיד. מי שהצליח "לשים בצד" 1.5 מיליון שקלים או יותר, מבין שהחיסכון עצמו לא מספיק. כדי לדאוג לרמת חיים גבוהה בפרישה, ואולי לסייע לילדים ולנכדים, צריך לוודא שהכסף מושקע באפיקים האטרקטיביים ביותר, ובמקביל לדאוג לגידור סיכונים כדי למנוע ירידה בערך הכסף.

"השאלה מה הכסף שלי עושה בשבילי תמיד מטרידה אנשים – אבל בתקופה הנוכחית היא כבר ממש קריטית", אומרת עדי רויס,  סמנכ"ל השקעות סחירות בחברת בנצ'מרק העוסקת בליווי פיננסי ופנסיוני. "כרגע אנחנו רואים חוסר יציבות בשוק ההון, עד כדי כאוס, והרבה אנשים מתעוררים ותוהים אם הכסף שלהם בטוח או נמצא בסכנה. זו גם הזדמנות לבדוק האם הכסף מושקע באופן אופטימלי, או שיש מה לשפר".

משקיעים בלי תוכנית לעתיד

"לאחרונה פנה אלינו פרופסור בן 60, מאחד המוסדות המובילים בישראל להשכלה גבוהה", נזכרת רויס. "הוא סיפר שיש לו 7 מיליון שקלים במגוון השקעות, ובשל אי הוודאות בשוק ההון הוא רוצה חוות דעת נוספת על האופן בו מנוהל כספו. ערכנו סקירה מקיפה של כל הנכסים שלו, בהיבט הפיננסי, החשבונאי, הפנסיוני והמיסויי, ולאחר ניתוח המצב ביצענו שורת צעדים אופרטיביים שהניבו לו רווח של 300 אלף שקל תוך שלושה חודשים".

לדברי רויס, "יש לא מעט ישראלים, בעיקר שכירים בתפקידים בכירים, שהצליחו לחסוך 3  מיליון שקל ואף יותר, והם מנהלים אותם בדרכים שונות. יש כאלה שבוחרים לנהל השקעות באמצעות הבנק, אחרים מתנהלים מול סוכן ביטוח של מקום העבודה שלהם – אך זה שירות שממוקד בעיקר בפנסיה. לרוב, אותם אנשים מנהלים כל מוצר פיננסי במקום אחר: את ההשקעות דרך הבנק, את הפנסיה דרך מקום העבודה, את החסכונות באמצעות סוכנות ביטוח ואת השקעות הנדל"ן בעצמם או דרך נותני שירותים שונים".

וזו טעות?

"זה גורם לחוסר סנכרון ותיאום בין המוצרים השונים, כי אין איש מקצוע אחד שרואה הכל ממבט על. אף אחד לא דואג לפיזור נכון של הכספים והסיכונים, לבניית תוכנית מקיפה לעתיד, לתזרים מזומנים גם בעת פרישה ולהעברת הכסף לדורות הבאים בצורה חכמה. וכשאין גורם מתאם ומתכלל, האפקטיביות של ההשקעות והחסכונות נפגעת. הפתרון לבעיה הזו הוא שירות הוליסטי שמתייחס לכל ההיבטים הפיננסיים והכלכליים של המשפחה או משק הבית".

עדי רויס


קשרים עם בנקים זרים

בחודשים האחרונים, מספרת רויס, גבר זרם הפניות לחברה. "אנחנו נמצאים בתקופה סוערת מבחינת השווקים, בישראל וגם בחו"ל. הריביות בשמים, השקל נחלש, כסף יוצא מהארץ, האינפלציה מטפסת ובארה"ב קרס בנק. כל אלה דוחפים את המשקיעים לבדוק שיש להם גידור סיכונים נכון. אנחנו מתמחים גם בהשקעות בחו"ל ובבנקים זרים על כל הדרוש – כולל פתיחת החשבון, העברת הכספים ועוד, כשאנחנו עומדים בקשר צמוד עם הבנק הזר.

"המוטו שלנו הוא מינימום ביורוקרטיה עבור הלקוח. אנחנו אלה שממלאים את הטפסים, משיגים אישורים, ממפים את הנכסים ומעבירים כספים. לצורך כך אנחנו נעזרים בקשרים שבנינו עם הבנקים המובילים באירופה וארה"ב, איתם גם יש לנו הסדרי עמלות ועלויות נוחים. עבור כל לקוח אנחנו תופרים מודל השקעות ייחודי עבורו – שימקסם את התשואה שהוא מקבל, תוך צמצום המיסוי למינימום".

העברה בין-דורית של העושר

רויס מסבירה כי "בשיטת העבודה של בנצ'מרק, כלל הנכסים של הלקוחות שלנו מטופלים בראייה כוללת – בין אם מדובר במוצרים פיננסיים כמו חסכונות וביטוחים, השקעות בשוק ההון, השקעות מט"ח, השקעות אלטרנטיביות כגון נדל"ן, קרנות גידור והלוואות חברתיות או השקעות בחו"ל.

"המטרה שלנו היא להעניק ללקוח את איכות החיים הגבוהה ביותר שנים ארוכות קדימה, וגם למשפחתו, ולכן אנחנו בונים יחד איתו את תזרים המזומנים ממנו ייהנה לאחר הפרישה מהעבודה, וכן מתכננים העברה בין-דורית של העושר. מדובר בשירותי 'פמילי אופיס' – אך אם לרוב הם ניתנים לאנשים עם סכומים לא מבוטלים בחשבון הבנק, אצלנו בבנצ'מרק הרף הוא מעל 3 מיליון שקל.

"כדי שנוכל לתת את המענה ההוליסטי, אנחנו מעסיקים אנליסטים, כלכלנים, רואי חשבון, עורכי דין, אנשי מט"ח, מנהלי השקעות מהשורה הראשונה, ושמים דגש גם על בדיקה יסודית של המחלקה המשפטית ומחלקת ראיית החשבון שלנו, ועל תכנון מס אפקטיבי – שיכול לעשות הבדל של כמה מיליונים בסכום שיצטבר למשפחה לאורך עשורים.

"מערכת הקשרים ארוכת השנים שלנו עם נותני שירותים פיננסיים כמו בנקים, בנקי השקעות וקרנות השקעה פרטיות, עוזרות לנו גם להשיג תנאים ומוצרים טובים יותר וגם הרבה פחות כאב ראש בירוקרטי עבור הלקוחות שלנו".

"ראייה כוללת חוסכת הרבה כסף"

הייחוד של בנצ'מארק, מדגישה רויס, הוא בשילוב תחומי הפעילות שלה ובכך שכל לקוח מקבל את כלל השירותים משלל אנשי המקצוע בחברה ולא ליווי של נציג אחד בעל תחום התמחות אחד. "יש לנו רישיון דואלי – גם לטיפול בניירות ערך  וגם לטיפול במוצרים פנסיוניים. בנוסף אנחנו מספקים ייצוג חשבונאי וליווי משפטי לכל לקוח, ואפילו ליווי בכל סוג של השקעה או עסקת נדל"ן בארץ ובחו"ל. הכל 'אין האוס'.

"כך אנחנו יכולים לטפל גם בנושא הפרישה של הלקוח במחלקה אחת, במחלקה נוספת לנהל עבורו את ההשקעות הסחירות, ובמחלקה אחרת לבנות עבורו מבני השקעה משפטיים שיגנו על הכסף מפני סיכונים. בסוף אנו גם מבצעים את האופטימיזציות החשבונאיות בכדי לשפר משמעותית את השורה התחתונה, בראייה כוללת שמצליחה לחסוך ללקוחות הרבה מאוד כסף.

"גם בימי שגרה חשוב לא לשקוט על השמרים ולבדוק את תיק ההשקעות והנכסים אחת לתקופה. במיוחד בימים סוערים צריך לעשות את הבדיקה הזו בהקדם האפשרי, ולוודא שהתכנון הפיננסי מביא בחשבון את כל הסיכונים האפשריים, דואג לפיזור השקעות ובעיקר, מתאים לצרכים שלכם".

מתעניינים בניהול התיק הפיננסי?

השאירו פרטים –

דילוג לתוכן