מה מעניין אותך?

המנהיגים הבאים של ישראל: תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מגייסת מועמדים

תוכן שיווקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מאתרת צעירים וצעירות עם תחושת שליחות והרבה מוטיבציה, שמקבלים הכשרה מקיפה על חשבון המדינה וזוכים לכניסה לעמדות מפתח בשלטון המקומי בפריפריה. כך תבססו קריירה ציבורית מלאת משמעות

השבועות והחודשים שחלפו מאז ה-7 באוקטובר, רק הדגישו את החשיבות הרבה של השלטון המקומי בישראל – ואת העובדה כי רשויות מקומיות חזקות, הן נכס משמעותי עבור התושבים שלהן. יותר ויותר ישראלים מבינים כי "אנחנו האנשים להם חיכינו", ומחליטים לרתום את הידע, הניסיון ובעיקר המוטיבציה שלהם, לעשייה למען הקהילה.

 לשם כך נועדה החלטת הממשלה "עתודות לישראל", לבניית עתודות הון אנושי למגזר משרתי הציבור בישראל.  "הבנו שאם נמצא את האנשים המתאימים, ניתן להם הכשרה מקיפה ונשלב אותם בעבודה ברשויות, נוכל לצמצם את הפערים בין הרשויות בארץ, לשפר את השירות לתושבים – וגם ליצור עתודה איכותית מאוד שתוביל את השלטון המקומי שנים רבות קדימה", אומרת עיינה אדלר,  מנהלת אגף בכיר לפיתוח ההון האנושי ברשויות המקומיות.

עיינה אדלר. צילום: יובל אסף


"הייתי עיתונאי, אבל רציתי להשפיע"

אחד הבוגרים הבולטים של התוכנית הוא ניצן גלוסמן, בן 39, המשמש כיום רכז ישובים וצמיחה דמוגרפית בחבל איילות. "תמיד חלמתי להיות עיתונאי, אבל אחרי כמה שנים ככתב, רציתי לעבור מדיבורים למעשים", מספר גלוסמן. "בגיל 26 התחתנתי עם בת קיבוץ קטורה, ובשלב כלשהו החלטנו לחזור לשם. שמעתי מחבר על תוכנית הצוערים, שמחפשת אנשים טובים לפריפריה – וזו היתה ההזדמנות שלנו לחזור לקטורה, כאשר השתלבתי במועצה אזורית חבל אילות.

ניצן גלוסמן


"תפקיד הכניסה שלי היה עוזר מנכ"לית לקשר עם התושב ופיתוח ארגוני. זכיתי בקבלת פנים חמה, ושמחתי לגלות שהתפקיד נוגע בכל תחומי הפעילות של המועצה. מהרגע הראשון היתה לי השפעה בכל החלטה וישיבה", הוא מתאר. "התמזל מזלי וזכיתי להשתמש גם בניסיון הקודם שלי כעיתונאי, כאשר מילאתי גם את תפקיד הדוברות בשלב מוקדם מאוד בקריירה שלי – תפקיד שלמעשה לא היה קיים לפני שהגעתי.

"התקדמתי לאחר תקופה קצרה יחסית, והקמתי מאפס את התפקיד הנוכחי שלי – רכז ישובים וצמיחה דמוגרפית – שגם הוא לא היה קיים לפני כן. לשרת את התושבים זו המטרה שלנו וזו זכות הקיום שלנו. בעיניי, אחת ההזדמנויות הגדולות של התוכנית, היא להיכנס לתפקיד ציבורי ולהתקדם ולהשפיע".

"נכון, אפשר להשפיע גם דרך עמותות וארגוני חברה אזרחית", אומרת אדלר.  "אבל הדרך האפקטיבית ביותר היא להיות חלק מהמערכת הציבורית, לבנות את עצמכם כמנהיגים, ולצקת משמעות אמיתית למונח 'משרת ציבור'. הרשות המקומית היא הזירה הרלוונטית, הקרובה ביותר לתושבים, ובעלת היכולת לתת מענה מדויק, מותאם, מהיר וחדשני. אני גאה מאוד בתוכנית הצוערים ובכל הבוגרים והבוגרות שלנו, שכבר עשור מקדמים תוצאות שרואים בשטח".

בניית קריירה בשירות הציבורי

תוכנית הצוערים לשלטון המקומי מתחילה בהכשרה אינטנסיבית של חצי שנה, הכוללת מפגשים עם דמויות מפתח בשלטון המקומי והמרכזי, פיתוח אישי ומקצועי, סמינרים והתמחות מעשית ברשויות המקומיות. עם סיום ההכשרה, הצוערים ייקלטו בתפקידי כניסה אסטרטגיים ברשויות המקומיות בפריפריה, יזכו לליווי אישי וקבוצתי, למענקי התמדה, ייצאו לסיור לימודי בחו"ל ואף יקבלו מימון מלא של לימודים, הרלוונטיים להמשך הקידום ברשות.

לדברי עזאת חלבי, מנהל אגף עתודות במשרד הפנים, "רבים מהבוגרים שלנו בוחרים להישאר בשלטון המקומי ולטפח קריירה מרתקת ומספקת, כי במהלך התקופה הזו הם מגלים שבאפשרותם להשפיע באמת, לקדם דברים שחשובים להם, ולהעלות את רמת החיים של כל תושבי הרשות. אנחנו שמים דגש מיוחד על פיתוח קריירה וליווי אישי – כדי שכל אחד ואחת ימצאו את השביל שמתאים לו".

מועמדים מכל החברה הישראלית

קהל היעד של תוכנית העתודה מתפרש על פני השכבות השונות של החברה הישראלית: נשים וגברים, ערבים ויהודים, חילונים ודתיים, מהפריפריה ומהמרכז. המכנה המשותף לכולם הוא רצון ונכונות לפעול למען בניית עתיד טוב יותר, ולהשפיע על קבלת ההחלטות החשובות – מבפנים.

את ההכשרה מפעיל במיזם משותף עם משרד הפנים ארגון "שותפויות אדמונד דה רוטשילד", המתמחה בהכשרת הון אנושי בדרגי כניסה ובדרגי ביניים בשלטון המקומי. "השלטון המקומי הוא בעל השפעה אדירה על חיי היומיום של כולנו: החינוך, התחבורה, התברואה, הדיור, התשתיות, הביטחון האישי ועוד ועוד – כולם תלויים במקצועיות של בעלי התפקידים המובילים את הרשות המקומית", אומרת ענת נחמיה לביא, מנכ"לית שותפויות אדמונד דה רוטשילד. "בפריפריה יש משמעות מכרעת לכניסה של הון אנושי איכותי, בדגש על מועמדים בפרופיל גבוה, עם הכשרה אקדמית, ידע וניסיון רלוונטי".

ענת נחמיה-לביא. צילום: ניר סלקמן


אחת הדרישות מהמועמדים לתוכנית העתודה היא תואר ראשון בממוצע ציונים 80 ומעלה, אך חשוב שהמועמדים יאחזו גם בניסיון מקצועי, בין אם במגזר העסקי או במגזר השלישי.

"יותר מכל", מדגישה סיון טראו-רוזנשטיין, מנהלת תוכנית הצוערים, "אנחנו מחפשים את המועמדים שרוצים קריירה בעלת משמעות, ומוכנים להשתלב גם באזורים המרוחקים יותר – כדי לקדם את הפריפריה, ודרכה את החברה הישראלית בכללותה".

דילוג לתוכן