מה מעניין אותך?

לא שומעים? חשוב לטפל בבעיה כמה שיותר מהר – לפני שהמצב יידרדר

תוכן שיווקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

ירידה בשמיעה היא אחת מבעיות הבריאות הנפוצות ביותר וגורמת בהכרח גם לירידה באיכות החיים. בדקנו מה קורה אם לא מטפלים בבעיה בזמן ומצאנו מכשירי שמיעה מתקדמים וייחודים, המספקים פתרון אופטימלי ולא פחות חשוב, אלגנטי לכל מטופל.

אחד מכל שלושה מבוגרים בישראל סובל מירידה בשמיעה – המגבלה הגופנית הנפוצה ביותר בעולם. מי שסובל מהבעיה יודע שהיא פוגעת משמעותית באיכות החיים: אנשים שאינם שומעים היטב מתרחקים מסביבתם, מתכנסים בעצמם – וחשופים יותר להידרדרות ביכולותיהם הקוגניטיביות.

מחקר בן 4 שנים בהשתתפות 5,000 נבדקים מצא קשר ישיר בין ירידת שמיעה, אפילו קלה, שאינה מטופלת ובין ירידה בתפקוד הקוגניטיבי, עד כדי דמנציה מוקדמת בחלק מהמקרים. בין אם מדובר במי שנזקק למכשיר, ובין אם אלה ילדיו, הדואגים לעתידו: אסור לדחות מכיוון שמסלול ההידרדרות מהיר מאין כמותו.

"לא מעט אנשים סובלים מהבעיה אך מתעכבים בפנייה לטיפול או בוחרים במכשירי שמיעה פשוטים וזולים שאינם בהכרח מתאימים לבעיה שלהם", אומר יהונתן רוט, סמנכ"ל רשת מכוני השמיעה גל, מומחה לשיקום שמיעה וטיפול בטיניטוס וכן מומחה לתקשורת ו-CBT. "בשני המקרים, המשמעות הישירה היא תסכול והחמרת הנזק"

מתעניינים במכשיר שמיעה מתקדם?

השאירו פרטים –

* עלות מכשיר שמיעה החל מ-6,000 ש"ח 

"היום יש מכשירים מאד מתקדמים שניתן להחביא במשקפיים או בעגיל"

"במהלך שנות הפעילות הרבות שלנו, ראינו איך מכשירי שמיעה מתקדמים ומותאמים אישית פשוט משנים חיים של אנשים, פשוטו כמשמעו", אומר רוט. "דמיינו אדם בן 65, שמצליח לראשונה לתקשר עם הנכדים שלו וממש לנהל דיאלוג. לא רק הילדים שלו, אלא גם אנחנו מתקשים כל פעם מחדש לעצור את דמעות ההתרגשות".

"האיש הזה מספר שדחה את השימוש במכשיר שמיעה מכיוון שהרגיש מבוכה גדולה וזה פשוט חבל כי המצב היום שונה לחלוטין – בעבר מכשירי השמיעה היו מאד מסורבלים ובולטים אבל היום יש מכשירים מאד מתקדמים ואלגנטיים שניתן אפילו להחביא במשקפיים או בעגיל".

"מכשירים המאפשרים זיהוי דיבור ונטרול רעשי הסביבה"

רוט מסביר שיש הרבה מטופלים, שכבר החליטו לרכוש מכשיר אבל בחרו, משיקולים כלכליים, במכשיר זול שניתן לרכוש באינטרנט או כזה הנכלל בהסכמי הנחות של קופת החולים. המשמעות היא שמטופל כזה ימשיך לשמוע פחות טוב, הנראות של המכשיר תהא הרבה פעמים מסורבלת ובשורה התחתונה הוא ירגיש מבוכה גדולה וחוסר שביעות רצון שיובילו לשימוש פוחת ופוחת במכשיר ולהמשך הדרדרות השמיעה".

"מכשירים רבים המכוסים במסגרת הסכמי ההשתתפות של קופות החולים, אינם כוללים מנגנון אוטומטי לזיהוי דיבור (DSB) וגם אינם יודעים לבצע ניטרול אקטיבי של רעשי הסביבה (ANR). ויתור על שני הכלים האלה – הזמינים במכשירי הפרמיום המתקדמים– משמעו איכות שמיעה פחות טובה, ודווקא בנקודות החשובות ביותר: קשרים אנושיים.", מסביר רוט.

מתעניינים במכשיר שמיעה מתקדם?

השאירו פרטים –

* עלות מכשיר שמיעה החל מ-6,000 ש"ח 

מכשירי שמיעה זעירים בהתאמה אישית  המתחבאים במשקפיים או בעגיל

מכשירי השמיעה החדשניים מהדור האחרון כמעט אינם נראים: הם מצטיינים במימדים קטנים במיוחד, נסתרים מהעין – וניתנים להתאמה לתווי הפנים, למבנה האוזן, ואפילו לגוון העור. את מרבית המכשירים ניתן אפילו להחביא במשקפיים או בעגיל. כך, המכשירים הקטנים והמשוכללים ביותר המיובאים לישראל שוקלים 2 גרם וגודלם כגודל אגוז שקד אחד.

ירידה בשמיעה מחייבת טיפול מיידי ואיכותי. לדברי פרופ' רפי קרסו, פרופסור למדעי המוח ומערכת העצבים מאוניברסיטת בר אילן, מומחה בנוירולוגיה וטיפול בכאב, מנהל המחלקה הנוירולוגית (בדימוס) בביה"ח הלל יפה בחדרה, "ירידת שמיעה שאינה מטופלת מובילה להתדרדרות בדיסקרימינציה או במילים פשוטות יותר, ביכולת להבחין ולהבין מילים ודיבור. כשאנחנו מתקשים לשמוע ולהבין לאורך זמן, עצב השמיעה מתנוון, כמו כל עצב בגוף שלא מקבל גירוי לאורך וזמן. עצב שמתנוון כבר לא יוכל לחזור לתפקד באותה הצורה, והמצב אינו הפיך".

פרופ' קרסו הוא גם היועץ המקצועי לתחום הנוירולוגיה של מכון ד״ר גל מכשירי שמיעה. ד״ר גל מכשירי שמיעה פועלת בישראל מעל חמישה עשורים ומספקת פתרונות שמיעה למאות אלפי ישראלים בעזרת מכשירי השמיעה המובילים והיוקרתיים ביותר. רשת המכונים – בתל אביב, ירושלים ורעננה – בחרה להתמקד בפלח השוק האיכותי ביותר, מה שהוביל אותה גם להפוך ליבואן הבלעדי של מכשירי השמיעה והציוד הרפואי המשוכלל והמתקדם בעולם, תוצרת החברות המובילות בתחום, דוגמת BHM, HANSATON,  ו- RESONANCE

צפו בראיון עם פרופ' קרסו

מתעניינים במכשיר שמיעה פרימיום?

השאירו פרטים –

* עלות מכשיר שמיעה החל מ-6,000 ש"ח 

כתבות נוספות:

דילוג לתוכן