מה מעניין אותך?

"יש היום מכשירי שמיעה מתקדמים גם לירידות שמיעה קשות"

תוכן שיווקי
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

רוב האנשים הסובלים מירידת שמיעה קשות וחמורות, נאלצים כיום להסתפק במכשירי שמיעה עם יכולת מוגבלת – בלי חיבור לטלפון, בלי סינון רעשים ובלי זיהוי דיבור או מוזיקה. במכון גל מתעקשים למצוא פתרון מתאים גם במקרים האלה – תוך התאמה אישית של המכשיר למשתמש ולא להיפך. "אין אצלנו מכשירים מהמדף"

עם השנים, השמיעה שלנו הולכת ונחלשת – ורבים מוצאים את עצמם מתקשים להבין מה אומרים להם בשיחה ברחוב, בעבודה, בבנק, בסופר, וגם בטלפון – או על מסך הטלוויזיה.

הפתרון המתבקש הוא מכשיר שמיעה מתקדם, עם פונקציות כמו סינון רעשי סביבה מתקדם, התמקדות במספר דוברים, חידוד וזיהוי דיבור וחיבור לטלפון. אלא שבעלי ירידות קשות בשמיעה מתקשים מאוד למצוא מכשירים מותאמים בעבורם אשר מכילים את שלל הטכנולוגיות השונות, ונותרים ללא מענה איכותי.

"בכל מכשיר היה חסר משהו"

לאונרד פרטוש, בן 77 מפתח תקווה, יש היסטוריה עשירה עם מכשירי שמיעה – הוא ניסה ארבעה מכשירים מסוגים שונים, לפני שהתייאש. "בכל מכשיר היה חסר משהו הוא מציין. או שרעשי הסביבה הפריעו לי לשמוע ולהבין או שטווח ההגברה של המכשירים היה מוגבל, או שהדיבור לא היה ברור. אז הייתי יכול להגביר את עוצמת השמיעה, ושמעתי יותר חזק אבל לא הבנתי מה אומרים.

"מכשיר אחר לא סינן רעשי סביבה והם הפריעו לי מאוד, אז אם הייתי בחוץ, כל הרעש נכנס לתוך הדיבורים ולא הבנתי כלום. היה מכשיר שעבד רק כשהייתי לבד בחדר, ומכשיר שלא היה לו חיבור לטלוויזיה ולטלפון. לפני חצי שנה, הרופא שלי אמר לי שאם עד עכשיו לא מצאתי את הפתרון שאני מחפש – כדאי לי לפנות למכון גל.

"כשהגעתי אליהם, סיפרתי להם על כל הדברים שחשוב לי שיהיו במכשיר: גם לשמוע ולהבין בסביבה רועשת, גם שהמכשיר יהיה מחובר לטלפון ושאוכל לנהל שיחה כמו שצריך בלי ללכת להסתגר בחדר, גם שהמכשיר יהיה נטען כי קשה לי להחליף את הסוללות הקטנות וגם שהטעינה תהיה לתקופה ארוכה יחסית. במכון גל הקשיבו לכל מה שאמרתי, יצרו עבורי מכשיר בהתאמה אישית – ועכשיו אני מרגיש שאיכות השמיעה שלי עלתה ב-80% ואפילו 90%".

"המכשיר צריך להתאים לאדם"

"ירידת שמיעה קלה שלא מטופלת במשך שנים, מובילה להתדרדרות עצבית וירידה ביכול הבנת הדיבור כמו גם מעלה את הסיכון לירידה קוגניטיבית ודמנציה מוקדמת ב40%, במיוחד לאחר גל 60", מציין פרופ' רפי קרסו, היועץ המקצועי רפואי של מכון גל מכשירי שמיעה. "במקרים אחרים, מדובר באנשים שנולדו עם לקות שמיעה, או כאלה שסובלים ממנה בשל פציעה או חשיפה לרעש חזק, למשל במהלך השירות הצבאי. כך או כך, רוב מכשירי השמיעה שמציעים להם, בגלל הירידה הקשה, מסוגלים רק להגביר העוצמה – בלי האופציות המתקדמות שאפשר למצוא במכשירי שמיעה לירידות קלות יותר".

על העבודה מאחורי הקלעים במקרה של מר' פרטוש, מספרים במכון גל כי "כשהוא הגיע אלינו, הבנו שצריך לבנות עבורו פתרון ייחודי ומותאם אישית לצרכים והדרישות שלו, מכשירים שמכילים את כל הפונקציות שהוא ביקש. המוטו שלנו הוא שהמכשיר צריך להתאים לאדם, ולא האדם למכשיר.

סובלים מירידה בשמיעה?

לתיאום בדיקה השאירו פרטים –

* עלות מכשיר שמיעה החל מ-6,000 ש"ח 

שיפור משמעותי באיכות החיים

במכון גל מספרים על לקוחה נוספת בשם אילנה סיגל, אשר סבלה משמיעה ירודה מאוד, והגיעה אליהם כדי לבקש עזרה. "הגברת סבלה מירידת שמיעה משמעותית ואפילו לחלק מהצלילים הגברת בכלל לא הגיבה או שמעה, מה שפגם באופן משמעותי ביכולת שלה להבין את הסובבים אותה ולנהל אורח חיים תקין.

"מכשיר השמיעה הישן שהיא השתמשה בו רק הגביר את עצמת הקול וגרם לכך שהיא תשמע גם את רעשי הסביבה בצורה מוגברת, ובמקום לעזור לה הוא הפריע לה לדבר בטלפון או עם הקרובים לה. אנחנו התאמנו לה מכשיר מתקדם, שמאפשר לה סוף סוף לדבר ולשמוע שיחה בטלפון בצורה ברורה מבלי להשתמש ברמקול כך שכולם שומעים את השיחות שלה. זה היה שיפור משמעותי מאוד באיכות החיים שלה", אומר יהונתן רוט, מומחה שיקום שמיעה וסמנכ"ל החברה.

במכון גל מסבירים כי כיום, הם המכון היחיד המייבא לישראל מכשירים חכמים המסוגלים להתמודד גם עם ירידות שמיעה קשות ועמוקות ואפילו מאתגרות מאוד. "אלה מכשירים שמסוגלים לסנן רעשים שמגיעים מהסביבה, ומגבירים רק את תדרי הדיבור – כך שאנשים יכולים להשתתף בשיחות גם בסביבה רועשת ורבות משתתפים תוך שהמכשיר מתאים את עצמו לסביבה", הוא מסביר. "בנוסף, הם יכולים להתחבר לטלפון או למחשב באמצעות בלוטות' – ולאפשר שיחה אמיתית ואיכותית, בלי להגיד כל הזמן, 'מה? אני לא שומע'".

"ייצור בהתאמה אישית במעבדה בגרמניה"

"כל מטופל מגיע אלינו עם רשימת דרישות ייחודית לו – ואנחנו בודקים מהם המכשירים והטכנולוגיות מהם נוכל לייצר עבורו פתרון מתאים", מדגיש רוט. "אנחנו לא מאמינים במוצרי מדף, אלא מאפיינים את המכשיר שהלקוח צריך לפי הצרכים, הדרישות וסוג לקות השמיעה שלו ומעבירים לייצור בהתאמה אישית במעבדה בגרמניה. כך למעשה נוצר מכשיר שמיעה שנותן פתרון שאף מכון או חברה בישראל לא יכולים לספק.

"אנחנו לא מאמינים בפשרה: גם למי שסובל ירידת שמיעה קשה, מגיע לשמוע הכי טוב שאפשר, בלי לוותר על הקשר עם חברים ומשפחה".

צפו בפתרונות השמיעה בתוכנית של פרופ' קרסו >>
סובלים מירידה בשמיעה?

לתיאום בדיקה השאירו פרטים –

* עלות מכשיר שמיעה החל מ-6,000 ש"ח 

דילוג לתוכן